SD Nikšić: Varajić pravi primjer bahatog funkcionera nikšićke lokalne vlasti

Dr Mirko Varajić, odbornik koalicije ZBNK u lokalnom parlamentu, pravi je primjer bahatog funkcionera lokalne vlasti u našem gradu, tvrde Socijaldemokrate Nikšića.

“Ne razumije doktor Varajić, dok svaki mjesec inkasira oko 3000 eura po raznim osnovama, zašto bi srednji ili viši medicinski kadar bio nezadovoljan sa platom od 600 eura. Prisjetio se Varajić i vremena kad su, kako je kazao, svi bili spremni da rade “na trafikama i u prodavnicama za 220 ili 300 eura”. Izgleda bi doktor Varajić, kad bi ikako mogao, nakon što su iz trafika, kladionica, frizerskih salona i kafana, svoje biračko tijelo prekvalifikovali i prebacili u bolnicu i dom zdravlja, sad vrlo rado napravio i razmjenu, pa bi istinski kvalifikovani i školovani medicinski kadar poslao na neka druga radna mjesta”, kažu u SD Nikšić.

Navode da je teško razumjeti da jedan doktor ne cijeni i nema poštovanje prema medicinskom kadru sa kojim svakodnevno sarađuje.

“Nama laicima iz ove oblasti je sasvim jasno da bez kvalitetnog srednjeg i višeg medicinskog kadra nema kvalitetne zdravstvene zaštite i nema kvalitetnih i uspješnih doktora. Kao što nam je jasno da se danas, imajući u vidu porast troškova života, ne može živjeti sa 600 eura. A doktoru Varajiću dobronamjerno poručujemo da, ukoliko ima drugačiju percepciju, naredni mjesec sve preko 600 eura od svoje plate donira u dobrotvorne svrhe, nakon čega bi, sa onim što mu je preostalo, pokušao da živi do kraja mjeseca. Vjerujemo da bi, nakon toga, u potpunosti promijenio stav u vezi sa zahtjevima njegovih koleginica i kolega, predstavnika srednjeg i višeg medicinskog kadra”, zaključuju u SD Nikšić.

Foto: SD

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents