Šćekić: Pružićemo odgovarajuće uslove za ukrajinske reprezentacije i pojedince

Vlada i Ministarstvo sporta i mladih pružiće odgovarajuće uslove za ukrajinske reprezentacije i pojedince kako bi obavljali treninge i pripreme u Crnoj Gori, kazao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Ukrajine Olehom Herasimenkom.

Kako je saopšteno, Herasimenko je Šćekiću čestitao nove pozicije Vladi i iskoristio priliku da se zahvali kao ministru zdravlja, u prethodnoj 43. Vladi, za besplatne, kvalitetne i organizovane zdravstvene usluge koje su pružene Ukrajincima u Crnoj Gori. 

“Sport u Ukrajini zauzima veoma važnu ulogu, zahvaljujem se na korektnoj saradnji i otvorenosti Crne Gore za sportiste i reprezentacije. Ukrajinski sportisti prinuđeni su da pripreme obavljaju u drugim državama. Nažalost, dosta je sportista stradalo u bombardovanju”, kazao je ambasador Ukrajine.
 
Šćekić je poručio da će Vlada i Ministarstvo kojim on rukovodi pružiti odgovarajuće uslove za ukrajinske reprezentacije i pojedince kako bi obavljali treninge i pripreme u Crnoj Gori.

„Crna Gora je uvijek bila spremna da pokaže maksimalnu pažnju prema svim raseljenim licima koja su tražili zaštitu. Izrazio je nadu da će ratni sukobi prestati i da će Ukrajina ući u normalizaciju života“, navodi se u saopštenju.

Šćekić je pozvao na mir i zaključio da “mir nema cijenu“.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA