Šćekić: Očuvanje mira obaveza prema budućim generacijama

Ministar zdravlja u tehničkom mandatu, Dragoslav Šćekić, čestitao je 13. jul – Dan državnosti. 

Napomenuo je da je, u bogatoj istoriji naše države, 13. jul svijetli datum koji objedinjuje dva značajna događaja.

„Trinaestog jula 1878. godine Crna Gora je na Berlinskom kongresu dobila međunarodno – pravno priznanje, definitivno je međunarodno potvrđen državni suverenitet, zahvaljujući dugoj oružanoj i političkoj borbi našeg naroda za očuvanje nezavisnosti i slobode i 13. jula 1941. godine, dan koji nam pokazuje kako se čuva dostojanstvo Crne Gore, dan kada je najmanja država među južnoslovenskim narodima imala hrabrosti da ustane, pruži otpor i pokaže porobljenoj Evropi kojim putem da krene i kako se izboriti u borbi protiv fašizma“, naveo je Šćekić. 

Kako je istakao, sa ponosom se sjećajmo naših predaka koji su stvarali državu i koji su se borili za slobodu kao vječnu i neprolaznu vrijednost čovječanstva, a generacijama koje dolaze prenosimo svjedočanstvo o njihovoj hrabrosti, junaštvu, veličanstvenom podvigu i otporu koji su pružili i postali primjer u Evropi i šire, kako se brani i bori za slobodu.

,,Uvjeren sam da će nas ovaj veliki datum uvijek opominjati da moramo biti spremni za buduće izazove koje donose dani pred nama i da ćemo upravo zbog toga nastaviti još snažnije i još brže da radimo na napretku Crne Gore, zbog njenih građana i njihovog prosperitetnijeg života“, saopštio je Šćekić.

Prema njegovim riječima, u savremenom svijetu našu državu sačuvaćemo, tako što ćemo časno raditi, boriti se za opšte dobro i za svakog građanina podjednako, tako što ćemo se sjećati koliko smo istorijski preplatili cijenu ratovanja i da je očuvanje mira obaveza prema budućim generacijama.

„Samo uz poštovanje i očuvanje naših vrijednosti, uz podsjećanje na 13. jul i vertikalu državnosti i antifašizma i činjenicu da nam je on i donio sve savremene tekovine, svim građanima Crne Gore čestitam ovaj svijetli datum“, zaključio je Šćekić.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA