Šćekić: Mlad čovjek je snažan impuls jedne države

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić sastao se danas sa ambasadorom Bugarske u Crnoj Gori Stefanom Dimitrovim i zamjenikom šefa misije Vasilom Durevim i tom prilikom istakao da Crnoj Gori znači podrška Bugarske, naročito na putu ka Evropskoj uniji.

„Želimo da se fokusiramo na mlade ljude koji su ključni za funkcionisanje društva. I sa pozicije ministra za sport i mlade mogu reći da je to ozbiljan resor gdje nas očekuje puno posla. Pitanje demografije, naročito mladih ljudi, je ključno“, istakao je Šćekić.

Kazao je da popis stanovništva nažalost politizovan, te i da ćemo nakon popisa imati „konkretne informacije na čemu i u kom pravcu treba da djelujemo“.

On je dodao da je svjestan mogućnosti Bugarske, kao i da su otvoreni projekti za narednu godinu za koje je Ministarstvo zainteresovano, te da želi započeti realizaciju projekata što prije i da je u toku procedura pripreme Memoranduma o razumijevanju u oblasti mladih i sporta.
 
Dimitrov je čestitao Šćekiću novu funkciju i iskazao mogućnost intezivne saradnje na polju mladih i demografije, kao i na polju sporta.

Kako je saopšteno, Dimitrov je kazao da je demografija veliki problem za jednu državu, te da se sa tim problemom bore sve države Balkana. U tom cilju, iskazao je zainteresovanost da se uspostavi što više konekcija između nadležnih ministarstava i gradova Crne Gore i Bugarske.

Foto: gov.me

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents