Savjet MZ Župa organizovao izlet za najbolje učenike

Kao što je i obećao na početku školske 2022/2023. godine, Savjet mjesne zajednice (MZ) Župa je za dvadeset najboljih učenika Osnovne škole (OŠ) „Dušan Bojović“ iz V, VI, VII i VIII razreda koji su se u toku školske godine izdvojili po uspješnom savladavanju školskog gradiva, kao i po postignutim rezultatima na školskim takmičenjima, danas organizovao izlet u etno selu Montenegro u Breznima.

Iz Savjeta MZ Župa navode da je u sklopu izleta za sve učenike priređen i prigodan ručak.

„Na ovaj skroman način Savjet MZ Župa je želio da pohvali sve učenike koji su u toku ove školske godine uspješno savladali sve ciljeve u školi, a isto tako da im da podstreka da u nastavku školovanja nastave da postižu što bolje rezultate“, kazao je predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović.

Isto tako, kako je rekao, i ostalim učenicima žele da pošalju poruku da se u sledećoj godini što više angažuju na savladavanju školskog gradiva, „jer je to najbolji način, uz dobro zdravlje, da u svom životu lakše savladavaju prepreke na koje nailaze.“

„Svako mjesto koje ima ovakvu djecu treba da je ponosno i treba da ulaže dodatni napor kako bi im se stvorili što bolji uslovi za život. Ove aktivnosti Savjeta MZ Župa su i apel svim institucijama u društvu da više pažnje poklone djeci na kojoj ovo društvo ostaje i da u svojim planovima ona budu visoko na ljestvici, na način što će u školama stvoriti uslovne sale za fizičko vaspitanje, opremljene kabinete za izvođenje nastave, tople prostorije i sve ono što je potrebno da talentovana djeca imaju prostor za dalje napredovanje. To je nešto što svima nama treba da je zajednička tačka okupljanja, jer sve drugo nije dobro. Ulaganje u najmlađe je, a to se mnogo puta pokazalo, je najbolje ulaganje“, istakao je Radulović.

On je, u ime Savjeta MZ Župa svoj djeci i nastavnom kadru poželio uspješan završetak školske godine i da raspust provedu u zdravlju i zabavi, kako bi napunili baterije za uspješan početak sledeće školske godine.

Foto: Savjet MZ Župa

NIKŠIĆ PROGNOZA