Sastanak Radne grupe: Date instrukcije za izradu Strategije za sprečavanje zloupotreba droga

Sastanak Radne grupe za izradu Strategije za sprečavanje zloupotreba droga za period 2024-2027, sa pratećim Akcionim planom za period 2024-2025. godine održan je danas u Ministarstvu zdravlja.

Na sastanku je, kako navode u saopštenju Ministarstva zdravlja izložena metodološka osnova za pisanje strateških dokumenta.

Predstavnicima institucija date su instrukcije i formulisani su dalji koraci u cilju izrade dokumenta koji će pružiti multisektorski i multidimenzionalni prikaz stanja u oblasti droga u Crnoj Gori, i kojim će se jasno definisati aktivnosti u cilju realizacije postavljenih strateških i operativnih ciljeva.

Krajnji rok za izradu Strategije je drugi kvartal 2024. godine.

Pored predstavnika Ministarstva zdravlja, sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Forenzičkog Centra, domova zdravlja Glavnog grada i Bijelog Polja, Klinike za psihijatriju KCCG-a, Instituta za javno zdravlje, Specijalne bolnice za psihijatriju Dobrota, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Uprave carina, Kakaricke gore, Kancelarije za prevencije bolesti zavisnosti iz Kotora i nevladnih organizacija Cazas i Juventas.

Foto: MZD

NIKŠIĆ PROGNOZA