Saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo

Ministar prosvjete Miomir Vojinović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Francuske Kristijana Timonijea, a sagovornici su tokom razgovora izrazili nadu da će se nastaviti odlična saradnja između Ministarstva prosvjete i Francuske, odnosno Timonijeovog nasljednika na toj funkciji.

Timonije je, kako je saopšteno, naglasio da saradnju Francuske i Crne Gore treba podići na viši nivo, prvenstveno sklapanjem novih sporazuma u oblasti obrazovanja i izrazio želju da se status Crne Gore u oblasti obrazovanja unaprijedi i u međunarodnim inicijativama.

“Francuska ambasada će nastaviti da ulaže napore u afirmaciji učenja francuskog kao drugog stranog jezika u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ministarstva.

Vojinović se zahvalio na izuzetnoj saradnji ambasadoru Timonijeu i naglasio da je njegovo prisustvo u Crnoj Gori bilo od velikog značaja u svakom smislu, kako u diplomatskom tako i na polju razvoja odnosa u oblasti obrazovanja.

Dosadašnju saradnju Ministarstva prosvjete i Ambasade Republike Francuske, ministar Vojinović je nazvao primjerom kako treba sarađivati na obostranu korist i zadovoljstvo i izrazio uvjerenje da će se saradnja nastaviti u tom pravcu, u  spovođenju zajedničkih aktivnosti na polju obrazovanja.

foto:CDM

NIKŠIĆ PROGNOZA