„Saradnja institucija i civilnog sektora važna za zatvaranje Poglavlja 27“

Na sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića i predstavnika nevladinih organizacija (NVO), naglašena je važnost uspostavljanja čvrste saradnje između institucija i civilnog sektora u cilju unapređenja zaštite životne sredine i promocije održivog razvoja.

Sastanku su prisustvovali: Centar za proučavanje i zaštitu ptica CZIP- Jovana Janjušević, Green Home -Azra Vuković, Oči Podgorice – Predrag Tomović, Zero Waste – Vanja Cicmil, Ozelenimo Crnu Goru Vuk Vujisić, Dr Martin Schneider-Jacoby (MSJA)- Zenepa Lika i pokret Ekopatriotizam- Ivana Čogurić.

“Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, je izrazilo snažnu podršku NVO sektoru i njihovom budućem radu”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici NVO su imali priliku da predstave svoje stavove i prijedloge ministru, a sve u cilju poboljšanja ekološkog standarda Crne Gore i stvaranja zdravijeg ambijenta za sve građane.

“Martinović je rekao da je ovo samo jedan u nizu sastanka koji planiraju da održe sa NVO sektorom i dodao da smo otvoreni za saradnju sa svima koji na konstruktivan način žele da doprinesu radu resora i sveukupnom razvoja Crne Gore”, dodaje se.

Predstavljene su sve aktivnosti koje je Ministarstvo realizovalo u oblasti ekologije i zaštite životne sredine u proteklim mjesecima i prezentovane ideje i sugestije o mogućim pravcima daljeg djelovanja i rada resora u domenu njegovih ovlašćenja.

Dogovoreni su i dalji modeli buduće saradnje Ministarstva i NVO, a sve u cilju što bržeg zatvaranja ključnog Poglavlja 27.

Martinović je izrazio zadovoljstvo zbog konstruktivnog dijaloga sa predstavnicima NVO i istakao važnost njihovog doprinosa i dodao da će sve sugestije i prijedlozi koje su iznijeli predstavnici nevladinih organizacija na sastanku pažljivo biti razmotrene unutar resora.

Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents