RTV Nikšić nema ni centa dugova, poslovali smo sa dobitkom od 100 hiljada eura

Uprava prihoda i carina juče je objavila „crnu listu“ poreskih dužnika, na čijem spisku je i naša medijska kuća. Tim povodom saopštavamo sledeće:

Povodom različitih interpretacija o navodnim dugovima Radio- televizije Nikšić za poreze i doprinose ističemo da se radi o netačnim i paušalnim tumačenjima. Nadamo se da je u pitanju omaška Uprave prihoda i carina, pa ih pozivamo da je isprave.

Dakle, Radio -televizija Nikšić redovno izmiruje sve svoje obaveze i uspjela je za nepune dvije godine da sanira negativni kapital od blizu dva miliona eura i na današnji dan nema nikakvih dugovanja, a prošlu poslovnu godinu završila je sa dobitkom od oko 100 hiljada eura i uredno platila porez na kapitalnu dobit.

Dug koji se pominje nastao je u periodu od 1994. do 2012. godine i na osnovu odluke Vlade Crne Gore iz 2010. sklopljen je Ugovor kojim je Opština Nikšić jos 2012. godine preuzela dug lokalnog javnog emitera i koji uredno izmiruje.

Dakle, već 11 godina navedeni dug nema nikakve veze sa našom medijskom kućom.

Uostalom to potvrđuju naši finansijski izvještaji u kojima se vidi pozitivno poslovanje u prošle dvije godine pa bi bilo nemoguće da su navodi o enormnom dugu od pola miliona tačni.

U nastavku prilažemo o Ugovor o regulisanju međusovnih prava i obaveza po osnovu reprograma poreza i doprinosa koji je zalključen između Opštine Nikšić i Radio-televizije Nikšić juna 2015. godine:

Radio-televizija Nikšić

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Svaka čast za RTV Nikšić!

NIKŠIĆ PROGNOZA