RTNK prva nagrada za istraživačku priču o EU integracijama

Na konkursu Ministarstva evropskih poslova novinarka Radio televizije Nikšić (RTNK) Maja Lalatović osvojila je prvu nagradu.

Lalatović je pobijedila sa pričom o postrojenju za preradu nus proizvoda životinjskog porijekla, čiju izgradnju će finansirati EU.

Ministarstvo evropskih poslova organizovalo je u maju povodom Dana Evrope tradicionalni konkurs za najbolje novinarske priče o evropskoj integraciji Crne Gore, kroz projekat EU4ME. Stručni žiri odabrao je pobjednike.

Lalatović će biti nagrađena sa 500 eura.

„Drugo mjesto i 400 eura pripalo je novinarki TV Prva Ivani Boljević, koja je napravila priču o podršci Evropske unije poljoprivrednim proizvođačima. Treću nagradu i 300eura osvojila je novinarka TV Vijesti Alisa Hajdarpašić, koja je uradila priču o podršci Evropske unije u rješavanju problema zagađenog vazduha u Pljevljima kroz programe za podsticaj energetske efikasnosti“, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Pravo da učestvuju u konkursu, podsjetili su, imali su novinari i novinarke lokalnih i nacionalnih medija. Njihov zadatak bio je da objave priče o uticaju evropske integracije na unapređenje ljudskih prava, kako EU projekati utiču na život građana i o primjerima sprovođenja evropskih standarda i politika.

Stručni žiri koji je odabrao najbolje priče činile su predstavnice Ministarstva evropskih poslova i Ministarstva kulture i medija, kao i višestruko nagrađivana novinarka Svetlana Mandić. Svečana dodjela nagrada biće organizovana tokom juna u Podgorici.

Prijava
Obavijesti o
1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

[…] konkursu Ministarstva evropskih poslova novinarka Radio televizije Nikšić (RTNK) Maja Lalatović osvojila je prvu […]

NIKŠIĆ PROGNOZA