RTNK i Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju potpisali Memorandum o saradnji

Direktori Radio- televizije Nikšić (RTNK) i Javne ustanove (JU) Dnevni centar za djecu sa smenjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, Nikola Marković i Radovan Dragnić potpisali su danas Memorandum o saradnji te dvije ustanove.

“Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić i Radio – televizija Nikšić će sarađivati u dijelu osmišljavanja koncepta TV programa, tj. TV emisija sa ciljem unaprijeđenja položaja djece sa smetnjama u razvoju i njihove socijalne inkluzije. Osmišljavanjem ovakvih sadržaja takođe ima za cilj doprinijeti promjeni pristupa društvene zajednice u načinu razmišljanja, naročito u shvatanju, “šta je to što djeca i mladi sa smetnjama u razvoju mogu, a ne šta je to što ne mogu“, navedeno je između ostalog u Memorandumu.

TV sadržaji će se realizovati na predlog tima RTNK,  a u saradnji i uz podršku stručnog tima Dnevnog centra.

“TV sadržaji podrazumijevaju učešće korisnika Dnevnog centra u sam tok TV emisije, gdje će se korisnici Dnevnog centra Nikšić naći u ulozi aktera tv emisije, u skladu sa svojim mogućnostima i u dijelu koliko to tim Radio – televizije Nikšić i JU Dnevni centar Nikšić zajednički procijeni. JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić i Radio – televizija Nikšić će sarađivati u realizaciji zajedničkih aktivnosti i projekata koje se odnose na uključivanje djece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u različite oblasti gdje za to postoji obostrani interes, kao i ostvarivanje njihovih prava i mogućnosti.  JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić i Radio- televizija Nikšić zajedno će organizovati okrugle stolove usmjerene ka promociji pozitivnih efekata ovakvog načina uključivanja ove ciljne grupe, kako na njih same, tako na društvenu zajednicu uopšte”, planirane su aktivnosti dvije ustanove.   

foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA