Ribolovci Župe nikšićke osvojili srebrnu medalju na Međunarodnom kupu

Ekipa Sportsko-ribolovnog kluba (SRK) “Župa nikšićka“ osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju na nedavno održanom 14. Međunarodnom kupu jadransko – podunavskih zemalja u lovu šarana i amura.

Na takmičenju je učestvovalo deset ekipa država Balkana, a ekipu Župljana činili su Stevan Dačević, Sava Nikolić i Milan Dragnić.

Prvo mjesto osvojila je ekipa “Šaran 1” iz Kikinde koja je za tri dana takmičenja imala ukupni ulov od 211,43 kilograma ribe,  a treće mjesto sa ukupno ulovljenih 147,55 kilograma ribe pripalo je ŠRD Slavija Šeredin.

Organizatori takmičenja su bili Hrvatski sportski ribolovni savez i ŠUD „Šaran”, a pokrovitelji Grad Našice i Ministarstvo turizma i sporta Hrvatske. 

Odlazak Župljana na takmičenje pomogli su Mjesna zajednica Župa nikšićka kojom rukovodi Dragoljub Radulović, NVO “Župa u srcu” i kompanija “Uniprom metali”. Za takmičenje ih je pripremao Perko Tomašević.

“Zahvaljujemo se svim ljudima koji su iskreno željeli da se pokažemo u najboljem svjetlu i da na taj način budemo pravi ambasadori naše zemlje u inostranstvu”, kazao je za portal župa.today član ekipe Stevan Dačević.

foto: zupa.today

NIKŠIĆ PROGNOZA