Regionalni vodovod: Mještani barskog naselja neovlašćeno preuzimaju vodu sa cjevovoda

Na početku ljetnje turističke sezone, Regionalni vodovod se suočava sa neovlašćenim preuzimanjem vode sa cjevovoda Regionalnog vodovodnog sistema na južnom kraku, ispod mosta Sprenik, na teritoriji Opštine Bar, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz Regionalnog vodovoda navode da neodgovorni i nesavjesni građani priključuju crijeva, kojim se voda odvodi ka objektima u blizini.

„Pored eksploatacije šljunka koja je pričinila trajnu štetu Regionalnom vodovodu, kao i nedavnog slučaja uništavanja imovine ovog Društva, kada je je oštećen mjerni instrument „ecoLog“, Regionalni vodovod se na samom početku turističke sezone suočava sa krađom vode“, navode iz Regionalnog vodovoda.

Prilikom redovnog obilaska terena terenske Službe Regionalnog vodovoda, u mjestu Dobra Voda, došlo je do uočavanja štete nastale, kako kažu, kao posljedica neodgovornih radnji nesavjesnih građana, koji su narušili imovinu ovog Društva.

„Katanaci na poklopcima šahti, koji su u vlasništvu Regionalnog vodovoda, su skinuti i na tom mjestu postavljeni drugi. Na izlaznom cjevovodu skinut je luk i žablji poklopac, pa je montirana prirubnica sa odvodom. Krađa vode je prijavljena policiji u Baru. Prijava je proslijeđena Osnovnom tužilaštvu, takođe u Baru“, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda.

Izlaskom na lice mjesta, odnosno nakon sprovođenja istražnog postupka, ustanovljeno je, kako se dodaje, da se jedan broj mještana iz okoline, neovlašćeno priključio na navedenom cjevovodu Regionalnog vodovoda.

„Zabrinjavajući je podatak da su pojedini mještani imali vodomjere za koje su uredno platili priključak i plaćali račune barskom vodovodnom preduzeću. Navedeni nelegalni priključak je uklonjen a protiv počinioca krivičnog djela je pokrenut postupak pred nadležnim Državnim tužilaštvom“, kazali su iz Regionalnog vodovoda.

Ističu da je u prethodnom periodu na meti vandala bio video nadzor na objektima Regionalnog vodovoda, gdje su nepoznati počinioci polomili kamere.

„Naglašavamo da je riječ o imovini svih građana, zato apelujemo za njeno čuvanje. Podizanje svijesti o važnosti očuvanja državne imovine od ključne je važnosti za prevenciju vandalizma i odvraćanja pojedinaca od destruktivnog djelovanja“, zaključili su iz Regionalnog vodovoda.

Foto: Regionalni vodovod

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA