Raonić: Manipulacija je da će menadžment imati veću platu

Generalni direktor RTCG Boris Raonić došao je na protest dijela radnika ispred zgrade Javnog servisa odakle je poručio da su spremni na dogovor i da je manipulacija da menadžment traži veće zarade za sebe.

Poručio je da je sigurno da je RTCG trenutno najatraktivniji poslodavac.

„Nudimo platu kamermanu koja je veća od one koju primaju njihovi kolege iz drugih medija. Vozač će imati veću platu po našem predlogu od prosjeka na nivou države“ navodi Raonić.

Ističe da predlog Sindikata nije dobar jer će doći do preklapanja zrada različitim kategorijama. 

 „Kategorija preko 10.4 koeficijent će zadržati iste plate pa informacija nije tačna. Ali tu ćemo imati novinare koji će preteći svoje urednike po ovom modelu koji predlaže Sindikat, to je ulaženje u hijerarhiju. Kakva je to kuća gdje šef ima manju paltu od novnara. Onda niko neće da preuzme odgovornost a da prima manju platu“, pojasnio je Raonić.

 Naveo je da je kolektivni ugovr, što se tiče menadžmenta mogao biti potpisan i mnogo ranije.

 “Plate o kojima govorimo su veće od onoga što je bio inicijalni zahtjev. Imali smo dosta pregovora, a sad imamo protest sa političkim porukama“, rekao je Raonić novinarima.

 Spremni su, kaže na povećanje plata, ali se mora znati kako se dolazi do toga.

 „Potrebne su administrativne procedure, analize i konsultacije“, kazao je Raonić.

 Problem vidi u Sindikatu i njihovim predlozima.

„Ako sindikat bude to htio, predlažem da sjednice budu javne. Previše je vremena potrošeno na netačne informacije, dali smo njihovom vještaku ekonomske struke uvid u naše finnasije i da privjeri cifre i on je rekao da je sve u redu, onda se postavlja pitanje što je stvarno u pitanju? Svima smo poslali ono što smo predložili i sve smo radili transparentno“, kazao je Raonić.

Izvor: Dnevno

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA