Rakčević: Zagorič dobija Dom zdravlja i pijacu

Zagorič dobija Dom zdravlja, pijacu, mjesnu zajednicu, igralište, sportske, kulturne i broje druge sadržaje, saopštio je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević na Fejsbuku.

”Upravo smo, mjesec dana od tihog početka radova, položili kamen temeljac za višenamjenski objekat u Zagoriču, investiciju vrijednu 3.42 miliona eura! Objekat bruto površine 2.676 m2 sastojaće se iz dvije cjeline. Prva će sadržati novi Dom zdravlja, sa Odjeljenjem opšte medicine i Laboratorijom za djecu i odrasle na prizemlju, ginekologijom i rendgenom na prvom, ali i Službom za zdravstvenu zaštitu djece na drugom spratu“, kazao je Rakčević.

Druga cjelina će imati sadržaje namijenjene trgovini (pijaca, apoteka i sl.) i uslugama (banka, naplatni punkt EPCG, lokalnih taksi i dr.), a biće obezbijeđeni i potpuno novi sadržaji za klub penzionera, klub mladih, kao nove prostorije mjesne zajednice, naveo je Rakčević.

”Objekat će sadržati i brojne sportske sadržaje (fitnes klub, sala za karate, džudo, sala za ples) i kafe u blizini dječjeg igrališta. Ispred objekta predviđen je plato sa parternim uređenjem, klupama uz visoko zelenilo i javnom česmom, a biće napravljeno i dječje igralište. Na taj način, trg postaje oaza odmora i dječje razonode“, kazao je on.

Obezbijeđeno je i 40 novih parking mjesta, a objekat sadrži lift i prilagođen je osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti. Rok izvođenja radova je 18 mjeseci. Nastavljamo dalje, za funkcionalan i uređen Grad, kazao je Rakčević.

Foto: Fejsbuk

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA