Raičević: Inkluzivno i otvoreno društvo temelj napretka Bara

Svečana akademija povodom obilježavanja 75 godina od osnivanja Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, jedne od najstarijih socio – humanitarnih organizacija na teritoriji grada, održana je danas u velikoj sali Opštine Bar.

Prisutne je, kako je saopšteno iz te lokalne uprave, pozdravio predsjednik Opštine Dušan Raičević koji je, čestitajući ovaj značajan jubilej, istakao da Organizacija uživa “poseban kredibilitet” u gradu, te da je stoga i od strane lokalne uprave prepoznata kao nevladina organizacija od posebnog značaja i relevantan partner u unaprijeđenju statusa osoba sa smetnjama vida.

„Ovaj dan je prilika da se još jednom afirmišu ideje, inicijative i ostvarenja nastale djelovanjem Organizacije, a koje su značajno, neposredno i posredno, doprinijele poboljšanju kvalitete života naših sugrađana, njihovom osnaživanju, socijalnoj inkluziji i integraciji u društvenu zajednicu“, kazao je Raičević.

Uz uvjerenje da je zajedničkim snagama do sada učinjeno mnogo, Raičević je podsjetio na aktivnosti koje je realizovala lokalna uprava u oblasti unaprijeđenja infrastrukture i prilagođavanja potrebama slijepih i slabovidih osoba, a kojima je obezbijeđena njihova veća sigurnost i jednostavniji pristup značajnim lokacijama.

„To je pravac kojim ćemo ići i u narednom periodu jer želimo biti partner i oslonac svim osobama sa invaliditetom, vjerujući da je inkluzivno i otvoreno društvo temelj napretka našeg grada i zajednice“, poručio je Raičević kome je, povodom jubileja, uručeno posebno priznanje za nesebičnu podršku i doprinos radu organizacije.

Pored posebnih priznanja, kako se dalje navodi, Organizacija je dodijelila i Povelje humanosti institucijama, medijskim kućama, preduzećima i pojedinicima.

U ime Opštine Bar, Povelju je primila potpredsjednica Tanja Spičanović.

Iz barske opštine navode da predsjednik Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj Veselin Joketić je predstavio rad organizacije osnovane 1948. godine, koja danas, kroz realizaciju projekata u najrazličitijim oblastima djelovanja, predstavlja primjer zajednici osoba sa invaliditetom, ne samo u Crnoj Gori, već i šire. On je uputio zahvalnost svima koji su doprinijeli njenom rastu i razvoju,uz želje da plodotvorna dosadašnja saradnja bude nastavljena.

Povodom jubileja, kako napominju, danas je predstavljen i prvi broj novog glasila Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, pod nazivom “Svjetlost”, kao još jedan vid komunikacije između članova organizacije i društvene zajednice.

Izvor: CdM

Foto: Opština Bar

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA