Radović: Tražimo kontrolno saslušanje Odovića zbog Skočiđevojke

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović najavio je da će dopuniti krivičnu prijavu zbog namjere Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da dozvoli gradnju betonskog kompleksa na lokalitetu Skočiđevojka.

Istakao je da će od poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore tražiti da iniciraju kontrolno saslušanje ministra Janka Odovića, uz poruku da je na djelu “čist bezobrazluk i korupcija”.

“Prije nešto više od šest godina, kad su u vrijeme ministra Pavla Radulovića oduzete nadležnosti prostornog planiranja lokalnim samoupravama smatrao sam da nikada maliciozniji i po javni interes gori ministar neće doći od gospodina Brana Gvozdenovića. Na moju i žalost, kao i svih nas, prevario sam se, jer od 2020. godine na ovamo, od kada smo očekivali istinske promjene za koje smo se svim srcem i snagom borili, imali smo još veči sunovrat. Prosto ne znam da li je veću štetu pričinio ministar Mitrović ili Odović.Takođe ću naglasiti da sam na skupu građana javno rekao da ko god potpiše saglasnost na rogobatni i megalomanski projekat Skočiđevojka je ‘ili lud ili je uzeo novac’”, napisao je Radović na društvenoj mreži Fejsbuk.

Kako je naglasio, „za čuvenog eksperta ekspertske Vlade Ratka Mitrovića je još onda bilo jasno da se brzo ‘ušemio'“, zbog čega je podnio krivičnu prijavu protiv njega i „povezanih lica koji su, savim jasno, imali debele koristi od ovog posla”.

“Šta danas reći za postupanje ekspertskog ministra Odovića. Onako ‘ekspertski’ nakon kontroverzne Mia Investment afere dolazi Skočiđevojka. Šeretski u njegovom stilu, od šponde potpisa saglasnost i vjerovatno trlja ruke zadovoljan ozbiljnom apanažom, jer potpisati takvu devastaciju tako vrijednog prostora čiste savijesti nije moguće, to garantujem. Konstatujem da je čist bezobrazluk i korupcija na djelu! Ili nije pri čistoj svijesti i zdravoj pameti i pomućenog uma nanosi ozbiljnu štetu i bespovrtano uništava resurs i otima ga od budućih generacija”, kazao je on.

“Krivičnu prijavu ću dopuniti jer nijedan savjestan pojedinac ne smije ostati nijem i po strani, a svjedoči ovom sramnom događaju! Korupcionaška hobotnica ne miruje i razjeda sistem, ali im poručujem da drže ruke što dalje od Budve. Predložiću Poslaničkom klubu Demokratske Crne Gore da preduzme radnje u svrhu organizovanja kontrolnog saslušanja ministra Odovića, jer ovakav odnos prema opštem dobru i javnom interesu se mora zaustaviti i jasno napraviti otkon od ičega što miriše na korupcionašku aferu”, zaključio je Radović.

foto: Vuk Lajović/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA