Radoman: HIV-a nema, gužve smanjene

Gužve u Domu zdravlja u Budvi su smanjene, kadar se širi i nema osiguranika koji je došao ovdje, a da mu nije pružena maksimalna usluga, tvrdi direktor budvanskog Doma zdravlja Blažo Radoman, prenosi RTCG.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi povećan je i broj doktora, pa će tokom ljeta ovdje biti zaposleno 13 izabranih doktora.

„Tokom jula povećan je broj izabranih doktora, tako da na današnji dan imamo 12 ljekara. Dva su novoizabrana doktora za odrasle i zasnovali su radni odnos u junu. Za desetak dana počeće još jedan, tako da ovog ljeta u Domu zdravlja radiće 13 izabranih doktora“, kazao je Radoman u Jutarnjem programu TVCG. 

Radoman navodi da prvu smjenu u Domu zdravlja odradi četiri ili pet ljekara u prvoj smjeni.

„Tokom dana se pruži oko 400 usluga, a kako ide turistička sezona siguran sam da će se broj usluga povećavati. Dolazak novaog kadra nas je umnogome rasteretio“, istakao je on. 

Ljetnjeg virusa ima, ali Radoman kaže da su to neka normalna stanja i nema razloga za paniku. Jedini problem sa kojim se suočavaju je manjak pedijatara.

„Kuburimo sa tim, ali uspijevamo da pružimo usluge“, rekao je on. 

Govoreći o širenju dezinformacije da se HIV virus širi Budvom, Radoman je ponovio da ta informacija nije tačna. 

„Zakonska procedura je tačna i precizna. Bez obzira da li se osiguranici testiraju u privatnoj ili državnoj ustanovi svi podaci se dostavljaju Institutu za javno zdravlje. On je jedini mjerodavan koji može da objavljuje podatkr“, zaključio je Radoman. 

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA