Radnici Košute da dostave Vladi dopis o povezivanju staža

Bivši radnici nekadašnje fabrike Košuta s Cetinja, koji čekaju isplatu devet plata od 1996-te, kada je fabrika otišla u stečaj, sastali su se s potpredsjednikom Vlade Nikom Đeljošajem. Kažu da im je traženo da Vladi pošalju dopis o povezivanju radnog staža, ali govora o isplati zarada nije bilo. Najavljuju još jednu blokadu puta u ponedjeljak od dvanaest do šesnaest sati.

„Ostao je dogovor da se u toku sljedeće nedjelje obratimo sa dopisom koji je tu iznos vezan za spajanje radnog staža, jer tih 700 radnika ostali su bukvalno bez penzije, treba da dođe do spajanja radnog staža. Nije za svih 700, znatno manji je to iznos nego što je iznos za 9 neisplaćenih zarada, koji je između 2 i 3 miliona računajući minimalnu cijenu rada, odnosno minimalnu platu od 450 eura“, kazao je jedan od predstavnika radnika.

Najavili su da nastavljaju sa štrajkom.

„Nemamo nikakvo konačno rešenje, mi smo prinuđeni na to i bićemo na magistrali opet u ponedjeljak dok se neko ne nađe da nam riješi našu situaciju koju čekamo od 1996. godine“, istakla je jedna od predstavnica radnika.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA