Projekat preseljenja SDT-a u staru zgradu Vlade odvijati fazno

Ministar pravde Andrej Milović i glavni specijalni tužilac, Vladimir Novović, zajedno sa saradnicima, sastali su se danas kako bi razgovarali o ključnim inicijativama usmjerenim ka jačanju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). 

Na sastanku su, saopšteno je iz resora, naglašeni prioriteti koji se tiču preseljenja SDT u staru zgradu Vlade, izmjene Zakona o Specijalnom tužilaštvu i omogućavanja elektronskog pristupa Specijalnom državnom tužilaštvu podacima drugih institucija.  

 “Planirano je preseljenje SDT-a u Staru zgradu Vlade, što će za rezultat imati neuporedivo bolje uslove za rad tužilaštva”, istakao je Milović tokom susreta.

Na sastanku je, dodaju, usaglašeno da se projekat preseljenja treba odvijati fazno, da prva faza treba da bude iseljenje državnih organa koji se trenutno nalaze u Staroj zgradi Vlade, što bi, kako je konstatovano, omogućilo adaptiranje postojećih prostorija u zgradi, a potom i preseljenje, kao i da je potrebno za sve navedeno odrediti rokove. 

Poseban fokus Ministarstva pravde, rečeno je na sastanku, biće na izmjenama Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, kojim bi omogućilo da se državni tužioci u Specijalnom državnom tužilaštvu fokusiraju na oblike kriminala koji predstavljaju najteže ugrožavanje vitalnih interesa države i vladavine prava.

“Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju Sporazuma za unapređenje saradnje u oblasti suzbijanja kriminala iz 2021.godine, kojim bi se obuhvatio znatno veći broj institucija u cilju efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala”, naveli su iz resora. 

Uskoro će, naglasio je ministar, biti formirana radna grupa koja će raditi na postizanju ovog cilja. 

“GST i njegov tim imaju nepodijeljenu podršku Ministarstva pravde”, naglasio je Milović  dodajući da u tom pravcu izražava odlučnost da se svi na sastanku navedeni ciljevi ostvare u bliskoj budućnosti. 

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA