„Problem lutajuće stoke na Cetinju mora biti riješen u najkraćem roku“

Problem lutajuće stoke na teritoriji Prijestonice Cetinje, odnosno u mjesnoj zajednici Konak, mora biti riješen u najkraćem mogućem roku, zaključeno je na sastanku gradonačelnika Prijestonice, predstavnika Ministarstva poljoprivrede i mještana sela Vrela i Obzovica, saopšteno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću u kabinetu gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića.

Kako se navodi u saopštenju, sastanku, koji je uslijedio nakon inicijative mještana, prisustvovali su Đurašković sa saradnicima, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Krsto Rađenović, direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković, kao i četiri predstavnika mještana Vrela i Obzovice.

„Zajednički je konstatovano da se problem lutajuće stoke, koja godinama pričinjava štetu mještanima u mjesnoj zajednici Konak, ali i ugrožava bezbjednost u saobraćaju, mora riješiti u najkraćem roku. Dogovoren je redosljed koraka kako bi se kroz koordiniranu akciju nadležnih institucija oduzela stoka čije se vlasništvo ne može dokazati“, piše u saopštenju.

Foto: Privatna arhiva/Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA