Potpisan Sporazum o međunarodnom prevozu između Vlade i švajcarskog Saveznog vijeća

Ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović i ambasador Švajcarske, Urs Schmid, danas su u Podgorici potpisali Sporazum o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta između crnogorske Vlade i švajcarskog Saveznog vijeća.

Ibrahimović je rekao da je potpisivanje tog sporazuma vrlo značajno za crnogorske prevoznike imajuću u vidu da Crna Gora i Švajcarska nijesu u prethodnom periodu uredile odnose u prevozu putnika i tereta na bilateralnom nivou u oblasti drumskog prevoza.

“Crna Gora od obnove nezavisnosti želi da na bilateralnom nivou uredi prevoz putnika i tereta, kako sa zemljama regiona tako i sa evropskim državama, u skladu sa svojom politikom u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Ibrahimović je rekao da Ministarstvo kapitalnih investicija vodi politiku liberalizacije prevoza tereta sa svim partnerskim zemljama koje imaju sličnu politiku u međunarodnom drumskom prevozu.

Schmid je kazao da ga posebno raduje činjenica da je potpuna liberalizacija prevoza tereta dogovorena i sa Crnom Gorom, što znači da za obavljanje prevoza tereta između dvije države nijesu potrebne dozvole, čime se ubrzavaju administrativne procedure i smanjuju troškovi.

Nakon potpisivanja Sporazuma, obje strane su istakle zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dva resorna ministarstva, uz nadu da ona može biti dodatno unaprijeđena.

Ibrahimović je kazao i da danas potpisani Sporazum znači korak ka produbljivanju međunarodne saradnje i približavanju Crne Gore evropskom sistemu vrijednosti i načinu poslovanja.

Izvor: RTCG

Foto: Ministartsvo kapitalnih investicija

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA