Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u MUP-u; Šuškavčević: Obistinilo se ono na čemu smo radili 20 godina unazad

Hvala svima koji su učestvovali u izradi ovog Kolektivnog ugovora, na koji smo čekali 20 godina. Ovim potpisom dobili smo nešto što jeste bolji status zaposlenih i njihovih uslova, kazao je ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić na potpisivanju kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u.

On je naveo da je dogovoreno da se koeficijent zaposlenih početkom naredne godine poveća za dodatnih 10 procenata.

„Želimo da njihove plate budu slične njihovim kolegama iz zemalja regiona. Ovim ugovorom je bolje regulisan i odnos kada su prekovremeni sati u pitanju, biće i tu određenih uvećanja“, istakao je Adžić.

Najavio je da će određenih povećanja biti i kada je riječ o pripravnosti na radu, te da će dobiti mogućncnost da imaju više prekovremenih sati nego što je to bio slučaj ranije.

„Kada su oni zaposleni onda moramo biti i mi iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Sa ovim neće stati unapređenja, siguran sam. Vidim određene pomake između Sindikata i predstavnika MUP-a. Mislim da nakon ovog potpisivanja ostavljamo prostora da nije bilo volje da neko nije htio da poboljša uslove zaposlenima u MUP-u, te da postoje određeni povlašćeni ljudi“, kazao je Adžić.

Šuškavčević: Obistinilo se ono na čemu smo radili 20 godina unazad

Predstavnik Sindikata policije Mladen Šuškavčević poručio je da su srećni, jer se „obistinilo nešto na čemu smo radili 20 godina unazad“.

„Dolaskom Adžića na mjesto ministra, Sindikat je dobio ispunjenje onoga čemu je težila. Jedino policija nije imala potpisan Kolektivni ugovor, a evo sada smo to i potpisali“, kazao je Šuškavčević.

„Imali smo punu podršku ministra finansija i naše koleginice Olge Uskoković, koja nam je pomogla da ovaj ugovor danas imamo na stolu. Policija Crne Gore danas treba da bude srećna“, dodao je on.

Istakao je da je ovo istorijski čin za policiju Crne Gore.

Izvor, foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA