Porodični karavan u subotu stiže u Herceg Novi

Ekipa Porodičnog karavana će u subotu, 18. novembra, posjetiti Herceg Novi i realizovati bogat i kvalitetan sadržaj za cijelu porodicu. Dvosatnim druženjem, koje se sastoji od više tematskih cjelina za djecu i informativnog sadržaja za roditelje, biće zaokružena „karavanska priča“ u primorskim opštinama koju je „ekipa na točkovima“ realizovala tokom prethodnih mjesec dana, saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

Sadržaj za mališane, kako navode, čine kreativno-edukativne radionice, igre takmičenja, animatorske aktivnosti, zabava uz didaktičke igre i posebno osmišljene eduko aktivnosti. Program je namijenjen djeci predškolskog i mlađeg odsnovnoškolskog uzrasta sa ciljem spontanog i nenametljivog usvajanja novih vještina, uz druženje i zabavu sa vršnjacima. 

„Mislili smo i na roditelje, te obezbijedili prisutnost eminentnih stručnih lica koja će roditeljima biti na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice koje se tiču zdravlja najmlađih. Dio karavanskog tima čine pedijatri lokalnih Domova zdravlja i doktori Instituta za javno zdravlje koji svesrdno prenose stavove struke o važnim temama. Koliko je značajna ovakva podrška roditeljima govori veliko interesovanje i broj upita koji ljekari dobiju u toku trajanja porodičnog događaja. Dok se roditelji informišu, djeca se dobro zabave. Po tome je prepoznatljiv karavan koji od septembra svake subote obilazi crnogorske opštine – jer nam je svako dijete važno“, navode iz ovog udruženja.

Program Porodičnog karavana u Herceg Novom biće realizovan od 11 do 13 sati na platou ispred zgrade Opštine. U slučaju kiše, mjesto održavanja događaja biće Foaje dvorane Park.

„Tokom dvosatnog karavanskog programa za djecu i roditelje tim karavana organizuje radionice i animatorske tačke, pa mališani imaju priliku da uposle prstiće kroz kreativno izražavanje, koristeći papir u boji, flomastere, makazice… Škola za intelektualni razvoj djece Eduko je zadužena za učenje kroz igru sa ciljem da se prikaže kako metodom fine motorike djeca razvijaju pažnju, koncentraciju, logiku, pri tom se kroz plasirani materijal upoznaju sa bojama, oblicima, životinjama, slovima, brojevima. Dio karavanskog tima čine i animatori Rent a party. Poseban kutak je opremljen didaktičkim kockama i Sova igračkama koje su posebno dizajnirane za mlađu djecu, u cilju razvoja spretnosti, logike, krupne i fine motorike“, kazali su iz Udruženja Roditelji.

Porodični karavan dio je projekta koji Udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. 

Cilj aktivnosti koje se sprovode tokom Porodičnog karavana je uključivanje i osnaživanje lokalnih zajednica da obezbijede uslove neophodne za optimalan rast i razvoj djece. U toku obilazaka gradova realizuje se nekoliko različitih tematskih aktivnosti koje doprinose boljem informisanju roditelja o važnim temama koje se odnose na rast i razvoj djece kao što su dojenje, ishrana, vakcinacija, fizička aktivnost, značaj kontakta, igre i ograničavanja upotrebe tehnoloških sredstava koja nijesu namjenjena djeci.

Karavan je na točkovima svake subote, a do 25. novembra će obići sve gradove u Crnoj Gori.

Prošle sedmice karavan je posjetio Ulcinj i Bar.

Foto: Udruženje Roditelji

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA