Ponovo odloženo suđenje Carevićima za uzurpaciju na Krimovici

Sudija kotorskog Osnovnog suda Veljko Bulatović odložio je danas glavni pretres u slučaju protivpravnog zauzimanja zemljišta na Krimovici koji se vodi protiv nekadašnjeg predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i njegovog sina Milana za 2. novembar.

To je potvrđeno je Vijestima.

Carevići su se danas odazvali pozivu, dok je odlaganje glavnog pretresa putem SMS poruke zatražila osnovna državna tužiteljka Tanja Čelanović.

Kao razlog odlaganja navela je kontrolu Višeg državnog tužilaštva.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je krajem avgusta prošle godine kotorskom Osnovnom sudu optužni predlog protiv Marka Bata Carevića zbog krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta na Krimovici.

Njegovom sinu Milanu se stavlja na teret krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta i krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

Optužnim predlogom je obuhvaćeno i preduzeće Carinvest.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora – MANS je još 2020. objavila da je poljoprivredni kompleks na Krimovici, koji je gradila firma porodična kompanija Carevića napravljen na pola miliona kvadrata državnog zemljišta, gdje su sagrađni objekti bez građevinske dozvole.

Foto: Mediabiro

NIKŠIĆ PROGNOZA