Polaznici prekvalifikacije u Pomorskoj školi tvrde: Od diplome ni traga

Polaznici prekvalifikacije za zanimanje nautičari i brodomašinci u Pomorskoj školi u Kotoru tvrde da nijesu dobili diplome, niti imaju informaciju kada će im one biti uručene. Oni u dopisu „Danu“ objašnjavaju da je, nakon potpisivanja ugovora i izmirenja novčanih obaveza prema školi, nastava počela 10. jula 2023. godine, program prekvalifikacije trajao je do 22. januara ove godine, a uručenje diploma bilo je predviđeno nekoliko dana kasnije.

– Nažalost, mi još uvijek nismo dobili nikakvu informaciju o tome. Konkretan problem nastaje nakon smjene bivšeg direktora škole Ratka Petrovića i formiranja nove uprave škole, na čelu sa trenutnim v.d. direktora Gojkom Jokićem. Znamo da nijedna generacija ranije nije imala problem sličan našem – tvrde u dopisu.

Oni su pozvali Upravu za inspekcijske poslove i Ministarstvo prosvjete, kojima su uputili dopis, da se uključe u rješavanje ovog problema.

– Svim učenicima koji su uspješno završili sve ispite bilo bi od značaja da se ova situacija riješi što prije, kako ne bismo dalje propuštali prilike za odlazak na brod i započinjanje svoje karijere – ističu u dopisu.

foto:Dan

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents