Podgorica: Nišavić za direktora Vodovoda, Božović na čelu Deponije

Skupština Glavnog grada imenovala je Aleksandra Nišavića za izvršnog direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, dok su za vd direktora Deponije izabrali Aleksandar Božović. Skupština je većinom glasova izabrala vd direktoricu NB “Radosav Ljumović” Slavicu Ilinčić i pored protivljena odbornika iz Demokratske partije socijalista.

Skupština Glavnog grada je reaimenovala Odbor direktora DOO Sportski objekti.

Na dnevnom redu je izmjena odluke o obrazovanju organizacionog odbora za stvaranje uslova za početak rada novoosnovane Opštine Zeta. Vršilac dužnosti sekretara za lokalnu samoupravu i civilno društvo Slađana Anđušić objasnila je da je u pitanju promjena personalnih rješenja.

Odbornik DPS-a Mihailo Anđušić saopštio je da mu je drago što se usvaja odluka.

“Tema razgraničenja je delikatna tema. Temom razgraničenja će se baviti predstavnici dvije opštine. Bilo koja priča da je nekome nekom htio da otme teritoriju, sada pada u vodu. Volio bih da se posao dovede do rkaja”, rekao je Anđušić.
Budimir Mugoša (SD) je naveo da ne zna da li je u redu da gradonačelnica predlaže za komisiju ljude koji su iz Zete.

“Mislim da je tgrebalo da mi predložimo naše članove, a Zeta svoje”, rekao je Mugoša.

Šef kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac naveo je da je to pitanje koje je ranije trebalo pokrenuti.

“Vjerujem da će se kroz rad ove komisije, odnos da se unaprijedi, da će Asanović dobiti mogućnost da razgovaraju sa upravom, prije svega gradonačelnicom. Skupština ima priliku da dijalog između dvije opštine institucijalizuje”, rekao je Klikovac.

Stefan Vešović (Prava Crna Gora) kaže da je šokantno hvaliti se time da su u četiri godine teritoriju grada smanjili za dvije gradske opštine.

“Šta je sledeće onda, da damo opštinu Zabjelu, Tološima? Ja nisam za to da ona bude samostalna”, rekao je on.

Slađana Anđušić je pojasnila da se odluka treći put mijenja zbog personalnih rješenja.

Foto: Skupština Glavnog grada

NIKŠIĆ PROGNOZA