Počinje gradnja mosta na Širaliji

Radnici i mašine firme Koding stići će danas u Pipere gdje će početi gradnja novog mosta preko Širalije, na putu Drezga-Đurkovići. Ova firma, kako je saopštio Dragan Senić, vršilac dužnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, izabrana je za najpovoljnijeg ponuđača putem javnih nabavki.

–U hitnom postupku javnih nabavki dobili smo dvije ponude za radove. Jedna ponuda je bila neispravna. U pitanju je ponuda firme Lange bau koja je bila skuplja za 1.500 eura ali i neispravna. Rok za završetak radova je sedam radnih dana ukoliko pusti vrijeme. Napravićemo kvalitetno rješenje koje će biti trajno. Idemo u realizaciju toga da se to što prije završava – naveo je Senić.

Senić je naveo da Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice ima pravo da raspiše hitnu javnu nabavku do 40.000 eura što su i uradili.

– Imali smo glavni projekat i iz njega smo uzeli dio za konstrukciju koji se radi. Most neće raditi Putevi nego Koding. Kada firma završi posao radićemo ograde i sve to što je potrebno. Most će biti dvosmjerni – naveo je Senić.      

Most preko Širalije na putu Drezga – Đurkovići, u Piperima, ispod Liške glavice, prvi put je zatvoren za saobraćaj 4. decembra prošle godine kada je voda odnijela stope mosta. Građevina je ponovo zatvorena za saobraćaj sredinom septembra kada se on i srušio.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA