Počela „Sedmica crnogorske kulture” u Albaniji

Ambasada Crne Gore u Tirani, u saradnji sa ministarstvima kulture Crne Gore i Republike Albanije, organizuje „Sedmicu crnogorske kulture“, koja će trajati od 10. do 14. jula ove godine, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova. 

,,Manifestacija je započela povorkom mažoretkinja iz Herceg Novog i gradske muzike iz Budve, koji će, nakon Tirane, nastupiti i u Skadru, gradu sa najvećim brojem pripadnika crnogorske dijaspore u Republici Albaniji“ istakli su iz ovog Ministarstva. 

Kako su kazali, u danima koji slijede, publika će imati priliku i da pogleda filmove crnogorskih reditelja Nikole Vukčevića i Draška Ðurovića, te isprati koncert gudačkog kvarteta Crnogorskog simfonijskog orkestra, dok će u centru Tirane biti organizovan „Crnogorski paviljon“, na kojem će biti predstavljene originalne narodne nošnje iz Narodnog muzeja Crne Gore, kao i knjige albanskih autora iz fonda Nacionalne biblioteke „Ðurđe Crnojević“.

,,Albaniju će, tokom trajanja manifestacije, posjetiti više od 60 kulturnih poslenika iz Crne Gore“ zaključuju u saopštenju. 

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

NIKŠIĆ PROGNOZA