Počela Petrovdanska akcija KDDK “Sveti Sava” Nikšić

Klub dobrovoljnih davalaca krvi (KDDK) “Sveti Sava” danas je započeo Petrovdansku akciju dobrovoljnog davanja krvi koju tradicionalno organizuju povodom praznika Svetih apostola Petra i Pavla.

U prvom danu akcije učestvovao je 31 davalac KDDK “Sveti Sava”. Akcija se nastavlja u ponedjeljak, 17.jula, kada će krv dati prijatelji Kluba “Sveti Sava”- dobrovoljni davaoci iz dvadesetak drugih klubova Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Prema riječima predsjednika Opštinskog odbora za dobrovoljno davalaštvo krvi Ratka Čvorovića, ovogodišnja Petrovdanska akcija 31 je po redu koju Klub „Sveti Sava“ organizuje za 15 godina od osnivanja.

Čvorović kaže da mu je posebno drago što je Klub „Sveti Sava“ prepoznat po odličnoj saradnji sa dobrovoljnim davaocima krvi iz regiona.

Osvrnuvši se na formiranje novog kluba dobrovoljnih davaoca krvi u našem gradu, EPCG – Željezara Nikšić, Čvorović dodaje da je to još jedna potvrda da naš grad prednjači kada je u pitanju humanost i dobročinstvo.

Čvorović ističe i da je doniranje dragocjene tečnosti neprocjenjivo iskustvo, prisjećajući se dana kada je po prvi put dobrovoljno dao krv.

Aleksandar Nikčević

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA