Počela instalacija računarske opreme u školama u Mojkovcu i Tuzima

Tokom vikenda je počela instalacija računarske opreme u vaspitno-obrazovnim ustanovama na području opština Mojkovac i Tuzi, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija MPNI.

“Stručnjaci za informacione tehnologije instaliraju opremu u JU OŠ „Aleksa Đilas Bećo“. Računarska učionica biće opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa 16 računara, 16 televizora 65 inča i tri laptopa. Područna jedinica ove škole u Gojakovićima dobiće laptop i projektor, dok će područne jedinice u Podbišću i Poljima dobiti po dva laptopa i dva projektora. Učenici u područnoj jedinici u Štitarici, dobiće laptop i projektor”, naveli su iz MPNI.

Učenici Srednje mješovite škole „Vuksan Đukić“ u računarskoj učionice imaće na raspolaganju 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač, dok će se u kabinetima instalirati tri računara, tri televizora i dva laptopa.

“U JU OŠ „Radomir Rakočević“ u računarskoj učionici biće instalirana tri računara, televizor 55 inča i multifunkcionalni štampač a u kabinetima četiri računara, isto toliko televizora 55 inča i laptop. Računarska učionica u JU OŠ „Milovan Rakočević“ biće opremljena sa dva laptopa, projektorom i multifunkcionalnim štampačem a u kabinetima će se instalirati četiri laptopa i tri projektora. U područnoj jedinici u selu Zari dobiće laptop i projektor”, kazali su iz MPNI.

Što se tiče Optine Tuzi, IT timovi instaliraju računarsku opremu za učenike JU OŠ „Mahmut Lekić“. Računarske učionice biće opremljena sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača a kabineti sa po 18 računara i televizora 65 inča i sedam laptopova. Područne jedinice u Milješu, Sukuruću i Vuksanlekićima dobiće po tri računara i tri televizora.

“U Računarskoj učionici JU Srednja mješovita škola „25. maj“ biće instalirano 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač dok su za kabinete predviđena tri računara, tri televizora 65 inča i dva laptopa. Za računarske učionice JU OŠ „29. novembar“ je predviđeno instaliranje devet računara, televizor i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima pet računara, isto toliko televizora 65 inča i laptop. Područne jedinice Prifti i Krševo dobiće po lapto i projektor”, napominju iz MPNI.

Dodaje se da će se u računarskoj učionici JU OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ inastalirati tri računara, televizor 55 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa po četiri računara i televizora 55 inča i laptopom.

“Područna jedinica Donji Zatrijebač – Rudine, dobiće laptop i projektor a područna jedinica u Zatrijebačkoj Cijevni dva laptopa i dva projektora. Računarska učionica JU OŠ „Jedinstvo“ biće opremljena sa tri računara, televizorom 55 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa po pet računara i televizora od 55 inča i laptopom. Područna jedinica u selu Gornje Drume dobiće laptop i projektor”, zaključili su u MPNI.

Foto: MPNI

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents