Pljevljaci pišu peticiju: Neće magnetnu rezonancu da obavljaju u Beranama

Odluka Ministarstva zdravlja da građani sa sjevera države ubuduće magnetnu rezonancu obavljaju u beranskoj opštoj bolnici među Pljevljacima nije naišla na odobravanje. Naprotiv, zbog mnogih razloga oni peticijom traže da se Pljevlja izuzmu iz ove odluke, a već prvog dana prikupljeno je oko 500 potpisa, javlja RTCG.

Građani Pljevalja jedinstveno su protiv najnovije odluke Ministarstva zdravlja. Kažu, na zdravstvene probleme nadovezao se još jedan – kako doći do ljekara.

„Nemamo prevoza“, „Nemamo svi auta“, „Nema autobusa i kombija“, „Idemo do Bijelog Polja, pa tamo presijedamo za Berane. Gubimo dva dana samo da idemo“, kažu stanovnici tog grada.

Navode da nije samo potrebno više vremena za organizaciju i put, već i puno više novca.

„Da idemo taksijem, treba nam minimum 80 eura“, „To je samo izbijanje para ljudima iz džepa“, „U svojoj režiji malo ko može da ide“, samo su neki od stavova Pljevljaka.

Nada i želja anketiranih je da će Pljevlja biti izuzeta iz ove odluke ili da će građani moći da sami izaberu gdje će obaviti dijagnostiku.

„Pošto smo najagađenija sredina u Crnoj Gori, i građani Pljevalja su najugroženiji – zar nije logika da se ovdje obezbijede sva ta snimanja. To je najmanje što je društvena zajednica mogla da uradi, da vrati za svo dobro što Pljevljaci u svakom smislu daju ovoj državi“, kazao je jedan od građana.

Minstarstvo zdravlja ostalo je nijemo na upit RTCG o tom problemu, neke nezvanične informacije kažu da će se o tome razgovarati sredinom sedmice, ali Pljevljaci ne čekajući ishod razgovora već potpisuju peticiju da se izuzmu iz nove odluke.

Izvor: RTCG

Foto: RTCG/Screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA