Otac djevojke otjerane zbog burkinija prijavio zakupca plaže

Selvedin Agović iz Peći, nastanjen u Belgiji, prijavio je barskoj policiji Dragana Đurovića jer je juče sa plaže u Baru, čiji je zakupac, otjerao njegovu kćerku jer je bila odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom.

Agović je u prijavi policiji, u koji je portal Pobjeda imao uvid, naveo da je juče oko 15 sati sa suprugom, dvojicom sinova i kćerkom bila na plaži u barskom naselju Utjeha, kada im je prišao Đurović i napravio scenu jer je njegova kćerka bila obučena po vjerskim običajima. 

„Ja, moja supruga Agović Muradija, sinovi i kćerka stara 17 godina, nalazili smo se u naselju Utjeha u Baru, na dijelu plaže gdje se nalazi objekat „Rocky beach“, gdje smo se kupali, što radimo i svake godine kada iz Belgije stignemo u Crnu Goru na odmor. Moja maloljetna kćerka koristi idžab, tj. po vjerskim običajima pokrivena je prikladnom odjećom. Na plaži je bila obučena u burkini kupaći, i prije nego smo počeli da se kupamo došao je vlasnik objekta „Rocky beach“ Dragan Đurović, zvani Medo, koji se usprotivio zašto je moja kćerka bila tako obučena rekavši: „Ne možete da se kupate na ovoj plaži, rastjerujete mi goste, u ovu plažu sam uložio dva miliona eura, i neću da vas vidim ovdje, morate da napustite plažu“. Takođe je rekao da je ovo njegov privatni posjed i plaža i da može da pusti koga on želi“, navedeno je u prijavi Agovića.

On je istakao da je pokušao da zamoli Đurovića da im dozvoli da sat-dva borave na tom dijeli plaže, ali da on nije pristao i da je insistirao da se udalje.

„Rekao mi je povišenim tonom da ukoliko ne budemo otišli sa plaže da će pozvati obezbjeđenje. Mi smo, da bi smo izbjegli dalji sukob, napustili plažu i pošli prema Ulcinju gdje smo i smješteni, potrešeni ovakvim ponašanjem“, naglasio je Agović.

On je objavio da je prijavio događaj policiji zbog očigledne diskriminacije.

„Zbog revolta i diskriminacije otišli smo da prijavimo događaj policiji u Baru, pošto je on (Đurović) sam izjavio da je otjerao 17 gostiju. Ne želim da ovakvi pojedinci stvaraju lošu sliku o Crnoj Gori, koja je poznata kao gostoprimljiva i lijepa zemlja“, zaključio je Agović.

Policija se još nije oglašavala povodom ovog slučaja.

Foto: Rožaje Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA