Osnovano udruženje crnogorske manjine Montenegro u Albaniji

Predstavnici crnogorske manjine u Albaniji osnovali su udruženje Montenegro, a njegov predsjednik biće Alban Bane Seknić.

Kako je saopšteno iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, osnivačkoj skupštini u petak u Skadru prisustvovao je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Tirani, Đorđe Janković, predstavnik Crnogorske manjine u Albaniji, Marinko Ćulafić.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su i počasni konzul u Skadru Sokol Hoksa, samostalni savjetnik u Upravi, Zoran Đukanović, intelektualaci, pripadnici crnogorske manjine u Skadru.

Jakupi je obećao punu podršku udruženju Montenegro i crnogorskoj manjini u Skadru kroz projekte za realizaciju programa tog udruženja.

Ćulafić je stvaranje ovog Udruženja smatrao važnim događajem za reorganizaciju skadarskih Crnogoraca i garantovao podršku Odbora u budućnosti.

„Na sastanku razgovarao je o novom popisu stanovništva ‘Census’ i koracima koji će biti preduzeti na podizanju svijesti i informisanju o ovom veoma važnom procesu za crnogorsku manjinu u Albaniji“, kaže se u saopštenju.

Foto: Pixabay

NIKŠIĆ PROGNOZA