Opština Kotor: Najboljim učenicima uručene diplome „Luča“

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić svečano je danas uručio diplome Luča maturantima i polumaturantima koji su školsku godinu završili sa priznanjem „Luča“ i pokazali izvanredne rezultate tokom četvorogodišnjeg, odnosno devetogodišnjeg obrazovanja, saopšteno je iz te opštine.

„Opština je obezbijedila novčane nagrade za 61 učenika i učenicu koji su, osim diplomama nagrašeni i knjigama Rista Kovijanića “Kotorski medaljoni” i Miloša Miloševića “Pomorski trgovci, ratnici i mecene”“, navodi se u saopštenju Opštine Kotor.

Učenicima se obratio Jokić riječima: „Vi imate na današnji dan prava, ali sa pravima dolaze i obaveze“.

Vi imate pravo, kazao je on, da birate svoj životni put dalje, imate pravo da birate na koji način ćete se dalje razvijati, u kom gradu ćete živjeti vi koji ste završili srednje škole, ali imate i obaveze.

Vladimir Jokić
Vladimir Jokićfoto: Opština Kotor

„Prije svega da budete najbolji mogući u periodu ispred vas, da mijenjate vaše okruženje na bolje, bez obzira što ćemo vam svi stariji reći da to ne treba tako. Imate obavezu da slušate sebe ne zaboravljajući da čujete i nas druge“, rekao je Jokić.

Dodao je da je njegova molba da „kao jednu od obaveza stavite i to da ćete se vratiti u ovaj grad i da ćete ovaj grad napraviti boljim“.

Jer ako se vi ne vratite u ovaj grad, rekao je on, i ako ovaj grad ne budete pravili boljim, ako vi ne budete dio ovog grada, ovaj grad bolje od vas nema.

„Dodjeli diploma su prisustvovali predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, potpredsjednik Opštine Nebojša Ševaljević, kao i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac“, dodaje se u saopštenju.

Kako su kazali iz Opštine Kotor, dobitnici diplome “Luča” iz kotorske Gimnazije su: Anđela Ivanović, Anja Đukanović, Jelena Mijanović, Marta Korom, Nikolina Lučić, Marko Petrović, Vasilije Radonjić, Ina Radulović, Luka Lakčević, Maksim Pavićević, Nikola Vukšić, Đorđa Čolo, Igor Pavićević, Luka Samardžić, Mia Aprcović, Sonja Ivanović, Ana Brajković, Una Kovačević i Ivana Vukašinović.

„Najbolji učenici Srednje pomorske škole Kotor kojima je pripala diploma Luča su: Dejan Pudar, Savo Marić, Andrija Tučević, Andrija Begović, Ratko Čejović, Kristian Radović, Vladana Tučević, Savo Sredojević i Dejan Nikolić“, dodaje se.

Učenice Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” su, kako se navodi, Milica Vulanović, Petra Šćekić i Una Ivanković.

„Diplomu Luča zaslužilo je i trideset učenika i učenica kotorskih osnovnih škola“, kazali su.

Među njima su: Marta Borović, Drago Rapovac, Filip Živković, Aleksandra Dimitrovski, Ena Janović, Anja Pejović, Anastasija Sredojević, Dajana Knežević, Anastasija Kovačević, Tara Radonjić, Anđela Adžić, Ena Božović, Kristijan Petrović, Marija Radusinović, Tesa Mirošević i Vedrana Vičević, učenici i učenice Osnovne škole “Njegoš”.

„Osnovnu školu “Narodni heroj Savo Ilić” ove godine najboljim uspjehom završilo je devet učenika i učenica: Božidar Samardžić, Petra Kerndl, Lara Lalović, Irina Barović, Nina Doljanica, Andrija Krivokapić, Nina Strahinja, Adriana Đuričković i Jana Perović, dok su Darja Guberinić i Jovan Kuševija bili najbolji učenici Osnovne škole “Veljko Drobnjaković” Risan“, saopšteno je iz Opštine Kotor.

Tijana Bubanja i Vanja Nedović su, kako se dodaje, predstavnice Osnovne škole “Nikola Đurković”, a Jovan Krivokapić Osnovne škole “Ivo Visin”.

Foto: Opština Kotor

NIKŠIĆ PROGNOZA