​Opština Bar: Tekbol stolovi na meti vandala

Tekbol stolovi, postavljeni prošle godine na jednoj od najljepših lokacija u Baru, ponovo su bili na meti vandala, saopšteno je iz Opštine Bar.

Ističu da već drugi put u posljednjih par mjeseci nesavjesni i neodgovorni pojedinci uništavaju zajedničku imovinu, koju koriste brojni građani, ali i turisti u našem gradu. 

„Ovo se, između ostalog, dešava i u susret Jadranskoj tekbol ligi čije će finale biti održano upravo u Baru, a što je još jedna od potvrda da određeni pojedinci ne prepoznaju važnost očuvanja rekvizita i infrastrukture u kontekstu promocije našeg grada kao poželjne sportske destinacije za brojne događaje. 

To dovodi do toga da, uprkos stalnim naporima lokalne uprave da kontinuirano održava uređene površine, igrališta i ostalu imovinu, njihovo demoliranje i devastacija, nažalost, bivaju nerijetka pojava“, saopšteno je iz Opštine Bar. 

Kako bi obezbijedili što efikasniju zaštitu zajedničkih dobara za sport, rekreaciju, odmor i zabavu još jednom apeluju na sve građane da se odgovorno odnose prema ovim sadržajima i imovini koja pripada svima.

„Ovim putem pozivamo građane da vandalizam ili bilo koji drugi čin uništavanja javnih uređenih površina, rekvizita ili mobilijara prijave nadležnim komunalnim službama Opštine Bar, koje će shodno zakonskim propisima oštro sankcionisati svako vandalsko ponašanje“, navodi se u saopštenju. 

Foto: Opština Bar

NIKŠIĆ PROGNOZA