ODT: Tražićemo od policije da utvrdi ko je objavio Spajićevu fotografiju

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici  naložilo je Upravi poIicije da utvrdi ko je objavio uznemirujući fotografiju Milojka Spajića, nakon čega će se preduzeti dalje radnje, saopšteno je Pobjedi iz ODT povodom sadržaja objavljenih na društvenim mrežama. 

Na društvenim mrežama je objavljena fotografija sa likom mandatara Milojka Spajića koju prati natpis: „posle kraće i teške bolesti preminuo je naš brzo prežaljeni. Dženaza se održava na Zlatici na kružnom toku na ulazu na Autoput. Ništa se ne prilaže samo se ispraća ako ga crna zemlja prihvaća 19:00“. Pretpostavlja se da je fotografiju objavio neko od članova grupe s obzirom na to da i ona poziva na okupljanje.

Na pitanje Pobjede da li ODT ima informacije o administratorima vajber grupe „Odbrana izborne volje“ i organizatorima neprijavljenog skupa koji je sinoć održan u više crnogorskih gradova, u ODT su kazali da su ocijenili da se radi o prekršaju prema Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama.

Povodom uznemirijućih sadržaja koji su objavljeni u ovoj grupi, a kojima se napadaju manjinski narodi i širi govor mržnje, u ODT su kazali da su o tome obavijestili Više državno tuzilaštvo u Podgorici, radi ocjene da li je eventualno izvršeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mrznje, koje je u nadležnosti tog tuzilastva.

-Povratno smo informisani da je Više drzavno tuzilastvo u Podgorici ocijenilo da navedeno krivicno djelo nije izvršeno, pa nastavljamo da preduzimamo zakonom predvidene radnje iz naše nadleznosti – rekli su Pobjedi u ODT.

Prethodno nam je iz Višeg državnog tužilaštva saopšteno da u sadržajima vajber grupe „Odbrana volje naroda“, nema elemenata krivičnog djela iz nadležnosti Višeg državnog tužilaštva. 

– Dežurni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nakon upoznavanja sa svim navedenim u Vašem pitanju ocijenio je da u konkretnom nijesu ostvarena obilježja bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva – saopštili su iz Višeg tužilaštva. 

Foto: Viber

NIKŠIĆ PROGNOZA