ODT Podgorica formirao predmet zbog sumnje u falsifikovanje diplome

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet protiv Ajle Čolović, čija diploma je, kako se sumnja falsifikovana, saopštio je Televiziji Vijesti rukovodilac ODT-a Podgorica, tužilac Duško Milanović.

Krivičnu prijavu protiv Čolović podnijelo je juče Ministarstvo prosvjete, koje nije prihvatilo nostrifikaciju diplome ,jer im je sa stranog fakulteta potvrđeno da ona nije validna.

“Odlučujući po podnijetom zahtjevu za priznavanje inostrane isprave o stečenom visokom obrazovanju, nadležna visokoškolska ustanova utvrdila je da priložena isprava nije izdata u toj ustanovi i da ista nije vjerodostojna zbog čega se osnovano sumnja da je A. Č. počinio/la krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl. 412 Krivičnog zakonika Crne Gore”, kazali su iz tog resora.

Rekli su i da će ubuduće nastaviti sa tom praksom, a da od nadležnih očekuju da, u okviru svojih ovlašćenja, preduzmu sve mjere i radnje neophodne za utvrđivanje navoda iz prijave i na taj način zajednički daju adekvatan institucionalni i sistemski odgovor na zloupotrebu obrazovnih isprava.

foto:Luka Zeković-Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA