Održana druga sjednica Dječijeg parlamenta

U sali Skupštine opštine Nikšić, danas je održana druga sjednica Dječijeg parlamenta, koja je tematski bila posvećena obilježavanju Dana planete Zemlje, te su u skladu sa tim članovi Parlamenta govorili na temu zaštite životne sredine.

Sjednicom je predsjedavao Miloš Đukanović, predsjednik Dječijeg parlamenta, a gost Parlamenta bio je Boro Vuković, savjetnik u Sekretarijatu za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić koji je u uvodnom izlaganju upoznao mlade „parlamentarce“ sa stanjem životne sredine u gradu, zaštićenim predjelima, endemskim vrstama biljaka na lokalitetu park šume Trebjesa i važnosti obilježavanja Dana planete Zemlje.

U sadržajnoj diskusiji članovi/ice DP su iznosili svoja razmišljanja, ukazivali na ekološke probleme koje su identifikovali u gradu, a dali su i predloge za rješenje istih.

Kao najveći problem apostrofirano je neadekvatno odlaganje otpada i stvaranje divljih deponija u gradu. U okviru tekućih pitanja gost Parlamenta odgovarao je na brojna pitanja insprisanih učenika koja su najvećim dijelom bila vezana za zaštitu biodiverziteta, kao i planovima Opštine Nikšić vezano za unapređenje zaštite životne sredine u Nikšiću za naredni period.

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA