Odović razgovarao sa predstavnicima Američke privredne komore

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se sa predstavnicima Američke privredne komore (AmCham Montenegro).

Iz ministarstva je saopšteno je da je Odović upoznao predstavnike Američke privredne komore sa jasnom vizijom razvoja rada Ministarstva, posebno ističući planove na rješavanju problema digitalizacije katastra nepokretnosti, čime će se povećati ažurnost podataka, smanjiti administrativne procedure za izmjenu i upis podataka u te registre i tako ih učiniti lako dostupnim građanima i investitorima, što će doprinijeti približavanju standardima Evropske unije.

Predstavnici Američke privredne komore su naglasili moguće oblasti saradnje, tj. značaj potencijalnih američkih investicija u Crnoj Gori, značaj organizovanja sastanka na ekspertskom nivou sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori i njenim članovima koji su aktivni u Komitetu za nekretnine i Komitetu za digitalnu transformaciju, u cilju ispitivanja zainteresovanosti američkih kompanija za investiranje u oblast prostornog planiranja, kao i za transfer znanja.

Sagovornici su se saglasili da je važno intezivirati unaprjeđenje saradnje kroz konstruktivan dijalog između Ministarstva i Američke privredne komore.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents