NVO “Izvor života” za tri mjeseca obezbijedila pomoć u vrijednosti od 80.000 eura

U prva tri mjeseca ove godine Nevladina organizacija (NVO) “Izvor života” realizovala je više humanitarnih akcija. Ukupna vrijednost pomoći za socijalno ugrožene u pomenutom periodu, saopštili su iz te organizacije, iznosila je oko 80.000 eura.

“Sve ovo ne bi bilo moguće da nije dobrih  ljudi velikog srca koji su dali podršku svakoj našoj akciji. Svima se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju vjerujući da ako je tačna ona da se po jutru dan poznaje ovo će biti godina dobrih djela”, ističu u saopštenju.

Ovogodišnje humanitarne aktivnosti započeli su božićnom akcijom podjele paketića, koju je pokrenula najmlađa volonterka Iva kojoj su se pridružile još tri vršnjakinje. Ukupno su podijelile 57 paketića vršnjacima koji su iz socijalno ugroženih porodica. Tokom Božićnog posta u Narodnoj kuhinji u Nikšiću obezbjeđen je posni obrok.

“Sledeća naša akcija je bila “Voz solodarnosti” koju organizujemo nekoliko godina unazad a u kojoj smo obišli 35 porodica iz Nikšića,Podgorice i Bara.Počeli smo akciju izleta za 450 mališana iz socijalno ugroženih porodica iz Nikšića, Podgorice,Bara, Budve. Ovu akciju je podržalo oko dvadeset kompanija koje su obezbjedile slatkiše i sokove za mališane,dok je Opština  Žabljak dala podršku za besplatan ulazak u Nacionalni park za sve mališane i besplatan boravak na skijalištu”, navode iz NVO “Izvor života”.

Kao i prethodnih godina povodom 8. marta realizovali su akciju “Pokloni cvijet” koju su takođe podržali njihovi stalni partneri.

“Prikupili smo pomoć za liječenje šestoro mališana i tri odrasle osobe. U skladu sa mogućnostima pružili smo pomoć stradalima od zemljotresa u Turskoj. A najveća akcije je ta što smo zahvaljujući donatorima  koji su čuli pricu o jednoj porodici istoj kupili kuću u Baru koja se tu doselila i nadamo se kreće u ljepši život. Tokom Ramazanskih dana za korisnike islamske vjeroispovjesti koji poste kao i prethodnih godina pripremamo iftar. Djelimo dobro i dobru se nadajmo,volimo i praštajmo,samo tako bićemo veliki”, poruka je iz NVO “Izvor života”.

NIKŠIĆ PROGNOZA