NVO “Izvor života” realizovala niz akcija jedinstva

Povodom katoličkog i pravoslavnog Vaskrsa Nevladina organizacija (NVO) “Izvor života” realizovala je nekoliko akcija jedinstva tokom kojih su obilazili i pomagali porodice u statusu socijalne pomoći.

U Nikšiću i Podgorici obišli su deset porodica katoličke vjeroispovijesti i uručili im vaskršnje korpe, sokove i kafu.

U Narodnoj kuhinji u Nikšiću tokom pravoslavnog Vaskrsa za korisnike koji su postili pripremali su posnu hranu, a na dan Vaskrsa, kao i prethodnih godina, realizovali su akciju “Vaskršnja korpa” tokom koje su obišli  35 porodica u Nikšiću, Podgorici, Beranama i Baru i uručili im pakete pomoći, sokove i kolače.

Članovi i volonteri NVO “Izvor života” i Narodne kuhinje posjetili su Dom za stare u Nikšiću, gdje su naišli na,kako navode u saopštenju, najsrdačniji prijem pa novi obilaza te ustanove planiraju narednih dana.

U Narodnoj kuhinji svakog dana su tokom ramazanskog posta pripremali iftar, koji su obezbjeđivali i za one koji nisu njihovi korisnici. Povodom Bajrama u četiri opštine podijelili su 35 paketa pomoći, a romskim mališanima su podijelili slatkiše i za bebe hranu “Aptamil”.

“Misija nam je tokom ovih praznika bila da ujedinimo sve, da pošaljemo poruku da da treba da mislimo jedni na druge i da ne dozvolimo da nas neko dijeli nego da se mi zajedno ujedinimo i živimo u slozi i zajedništvu.Nijedna od ovih naših misija ne bi bila uspješna bez prijatelja koji su nas kao i uvjek podržali i svima se neizmjerno zahvaljujemo i želimo da Bog nadoknadi njima i njihovim porodicama.Zahvaljujemo se volonteru Buried Beriši koji nam uvjek nesebično pomaže iz dana u dan. Čestitamo Bajram svim pripadnicima Islamske zajednice i da ga u zdravlju i miru proslave sa najdražima”, saopštili su iz NVO “Izvor života”.

foto:NVO „Izvor života“

NIKŠIĆ PROGNOZA