„Novi članovi Savjeta EKIP-a da budu izabrani nakon izmjena i dopuna zakona i njihove usklađenosti sa evropskim normama“

U vezi sa najavljenim glasanjem o izboru članova Savjeta Agencije za elektonske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Ministarstvo evropskih poslova (MEP) podsjeća da je usklađenost naših politika sa evropskim standardima i obavezama od presudnog značaja za naš proces integracija.

“S tim u vezi, javnost želimo da obavijestimo da smo i na nedavnim sastancima naše EU partnere upoznali sa kompleksnošću trenutnog stanja u EKIP-u, ali i tom prilikom se saglasili da novi članovi Savjeta budu izabrani nakon izmjena i dopuna domaćih izvora prava i njihove usklađenosti sa evropskim normama. Rad na novom tekstu je u toku i u nadležnosti Ministarstva ekonomskog razvoja. Još jednom napominjemo da smo svjesni da će ovo u kratkom roku otežati rad Agencije, ali vjerujemo da ćemo, nakon izbora Savjeta u skladu sa novom pravnom regulativom, doći u poziciju da imamo trajnije i kvalitetnije rješenje”, saopšteno je iz MEP.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA