Nišić – Santander: UNICEF pouzdan partner u unapređenju dječijih prava

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se danas sa dosadašnjim šefom predstavništva UNICEF-a Huanom Santanderom. Na sastanku je ocijenjeno da je UNICEF dao nemjerljiv doprinos reformskim procesima sistema socijalne i dječje zaštite.

Ministarka Nišić je zahvalila Santanderu na podršci koju je ta organizacija pružila sistemu socijalne i dječje zaštite, a koja se odnosila na izradu strategija i planova u cilju unaprjeđenja zaštite prava djeteta.

„Projekti koje smo zajednički sprovodili dali su značajan doprinos razvoju zdravijeg, ljepšeg i boljeg ambijenta za rast i razvoj naše djece. Ostajemo posvećeni istim, zajedničkom ciljevima, a to su implementacija dobre prakse u skladu sa važećim propisima iz ove oblasti. Vjerujem u nastavak dobre saradnje i po izboru novog šefa predstavništva UNICEF-a“, kazala je  Nišić.

Santander je kazao da Crna Gora može nastaviti da računa na partnerstvo i podršku UNICEF-a u izgradnji pravednog društva koje garantuje jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu.

„Da bi se ubrzala reforma sistema socijalne i dječje zaštite, neophodno je iz državnog budžeta uložiti dovoljno sredstava u značajno povećanje broja socijalnih radnika, u poboljšanje organizacije centara za socijalni rad, kao i za obezbjeđivanje dostupnosti i održivosti usluga socijalne i dječje zaštite za djecu i porodice u riziku od nasilja, eksploatacije i izdvajanja djeteta iz porodice. Na ovaj način Crna Gora će obezbijediti bolji kvalitet života svim građanima i ubrzati pristupanje Evropskoj uniji“, poručio je Santander.

Santander završava svoj mandat u Crnoj Gori 19. aprila i započinje novi, kao zamjenik direktora za javna partnerstva UNICEF-a u sjedištu ove organizacije u Njujorku. Uskoro se očekuje imenovanje novog šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA