Nikšićanka i Mojkovčanin pobjednici takmičenja u izležavanju u Breznima

Rekord u izležavanju je oboren, a Lidija Marković (23) iz Nikšića i Filip Knežević iz Mojkovca pobjednici su ovogodišnjeg tog takmičenja koje se tradicionalno održavalo u etno -selu „Montenegro“ u Gornjim Breznima kod Plužina.

Takmičenje je počelo 18. avgusta i nakon 50 dana napokon je završeno.

Knežević kao džentlmen Markovićevoj je prepustio „medijsku pobjedu“.

„Odlučili smo da poručimo svim jugoslovenskim narodima i političarima da ljubav i sloga rešavaju sve, a Filip je kao džentlmen prepustio meni medijsku pobjedu i mislim da i jesam sa mojim izjavama i svojom čvrstinom produžila takmičenje na ovoliko dana. Osjećam se kao prvog dana- pobjednički. Cilj nam je bio da u ovom vremenu, pored ovih svih vijesti koje se vrte na isti način i djelimično iritiraju ljude, makar zasmijemo region na trenutak, a uspjeli smo da zasmijemo čitav svijet“, kazala je Marković za RTNK.

Inače, do sada rekord u izležavanju u takmičenju u pivskom selu, u trajanju od 117 sati, od 2021. godine  držala je Dubravka Aleksić.

Na ovogodišnjem takmičenju oboren je i rekord po broju učesnika- takmičilo se njih 21.   Iz Etno sela „Montenegro“, koje organizuje pomenuto takmičenje, ranije su najavili da će nagrada za onog ko bude najduže ležao biti 1.000 eura.

foto:RTNK

1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Bravo za oboje

NIKŠIĆ PROGNOZA