Nikšićaninu Božidaru Batrićeviću neophodno 20.000 eura za transplantaciju bubrega

Nikšićaninu Božidaru Batrićeviću (45) , koji sa porodicom živi u  Herceg Novom, potrebno 20.000 eura za transplataciju bubrega u Turskoj.

Novac se može uplaćivati na žiro račun kod Prve banke na broj 535-0100100151272-62.

U apelu koji je dostavljen redakciji Portala RTNK navedeno je da se Božidar u svojoj 32. godini teško razbolio od hronične bubrežne bolesti i njegovi bubrezi su u potpunosti otkazali.

“Već trinaest godina njegov život zavisi od aparata, odnosno dijalize na koju ide tri puta sedmično. Bozidar nema funkcionalne bubrege i zato je neophodna tranplatacija za koju, posle toliko godina čekanja i agonije, ima donora. Nakon uradenih pripremnih analiza pacijenta i donora, kao i prepoznavši Božidarovo sve lošije opšte zdravstveno stanje, klinika „Acibadem“ iz Turske spremna je da obavi transplataciju čim se skupe novčana sredstva. Božidaru je hitno potrebna transplatacija, stoga se pozivaju svi humani ljudi koji su u prilici da pomognu, odazovu ovom apelu za pomoć i omoguće Božidaru (ocu dvoje maloljetne djece) da ponovo normalno živi”,navedeno je u apelu.

Batrićeviću će bubreg donirati njegov sugrađanin Dragan Lončar, koji je inače prije tri godine otvorio donorsku karticu i zavještao svoje organe. Lončar navodi da je kada je saznao da je njegov sugrađanin bolestan odlučio da mu pomogne.

“Svojevoljno i uz podršku svoje supruge i porodice odlučio sam da pođjem u Dom zdravlja i prijavim se za Božovog donora. Dobivši sva upustva krenuli smo u borbu za Božovo bolje sjutra. Transplatacija bi trebala biti obavljena u klinici “Acibadem” u Turskoj”,naveo je Lončar koji je apelovao na sve u Crnoj Gori da pomognu kako bi transplantacija bila obavljena što prije.

foto:privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA