Nikšić: U Ozrinićima otvoren sportski teren koji će nositi ime Žarka Varajića

„Rekonstruisani sportski teren u Ozrinićima primjer je dobre saradnje Opštine Nikšić, Ministarstva sporta i mladih i rukovodstva Mjesne zajednice“, istakao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kovačević je danas sa ministrom sporta i mladih Dragoslavom Šćekićem obišao teren koji ima savremenu podlogu. Kovačević je istakao da je rekonstrukcija terena odrađena na inicijativu rukovodstva Mjesne zajednice Ozrinići nakon što je organizovan Memorijalni turnir koji nosi ime po proslavljenom košarkašu Žarku Varajiću koji je iz Ozrinića.

„U spomen Žarka Varajića za buduće generacije imamo jedan ovakav teren danas u Ozrinićima koji nam svima služi na ponos“, rekao je Kovačević.

Savjet Mjesne zajednice jednoglasno je donio odluku da teren nosi ime proslavljenog košarkaša koji je ponikao u tom mjestu.

Adaptaciju terena finansiralo je Ministarstvo sporta i mladih, a vrijednost radova je 28.000 eura. Na terenu je postavljena specijalna podloga i konstrukcija za koš.

„Mislim da smo uradili jednu dobru stvar za ovaj kraj, nešto za djecu ovog kraja i da ćemo ubuduće imati novih talenata koji će na najbolji način zamijeniti velika imena ovog kraja. Želimo da djeca shvate da Vlada Crne Gore i Ministartstvo sporta želi da stvara uslove u svim krajevima Crne Gore dobre uslove za život, boravak, naravno i elementarne uslove za bavljenje sportom“, kazao je Šćekić.

Predsjednik Mjesne zajednice Ozrinići Miodrag Rojević istakao je da će se na terenu održavati Memorijalni turnir „Žarko Varajić“.  Pomenuo je i čuvenog režisera Živka Nikolića koji je takođe iz Ozrinića.

„U avgustu, ako dobijemo saglasnost porodice Živka Nikolića, da na istom ovom terenu održimo Dane Živka Nikolića. Ozrinići imaju takva dva velikana da malo ko može da se pohvali sa tim“, istakao je Rojević.

Biljana Brašnjo

Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA