„Nikšić je centar univerzitetskog života, kulturnog nasljeđa i sportskog duha“

U ime Demokratske Crne Gore, i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, kao i svim građankama i građanima Nikšića povodom 18. septembra – Dana opštine, saopštio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

“Ovaj dan, koji označava oslobađanje Nikšića od okupatora, ne predstavlja samo značajan datum u istorijskom kalendaru, već je i simbol otpora, ponosa i preporoda. Dana 18. septembra 1944. godine, svjetlost slobode rasplamsala je neugasivu vatru pod Trebjesom, odajući počast herojskom duhu Nikšićana u njihovom otporu protiv fašizma i veličajući žrtvu svih onih koji su hrabro stali u odbranu svoje domovin”, istakao je on.

Prema njegovim riječima u današnjem vremenu, ispunjenom izazovima i neizvjesnostima, naša sveta obaveza jeste čuvanje ideala slobode, koji nam je predočen kroz žrtve naših predaka.

“Sačuvajmo ovaj ideal kao najsvjetiji amanet, kao most između prošlosti koju čuvamo u sjećanju i budućnosti koju gradimo. Danas je Nikšić mnogo više od opštine; to je centar univerzitetskog života, kulturnog nasljeđa i sportskog duha. Kao takav, grad postaje rasadnik znanja i inovacija, izvor novih ideja i projekata koji obećavaju svjetliju budućnost za sve nas. U tom poduhvatu, opštinske institucije su ključni partneri građanima, donoseći brojne projekte koji imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života, kroz generisanje novih prihoda i jačanje socijalne kohezije. U svjetlu ovih činjenica, još jednom čestitam 18. septembar, Dan opštine Nikšić. Neka ovaj dan bude podsticaj za nove uspjehe i trajni podsjetnik na antifašističke vrijednosti koje nas ujedinjuju”, zaključio je Bečić.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA