Naučno-tehnološki park da bude generator inovacionih procesa

Naučno-tehnološki park Crne Gore večeras je svečano otvoren. Ta značajna institucija ima za cilj da postane generator inovacionih procesa u Crnoj Gori, poručeno je s otvaranja.

Svečanim presijecanjem crvene vrpce večeras je i zvanično počeo sa radom Naučno-tehnološki park. Na podršku ove institucije u narednom periodu mogu računati svi pojedinci i kompanije koji imaju kreativne i inovativne ideje a prije svega one ideje koje imaju i potencijal da brzo ostvare ekonomski rast. Svi zainteresovani koji žele da postanu stanari Naučno-tehnološkog parka mogu se za to projaviti na konkurs koji će biti raspisan 27. juna. Nakon ceremonije otvaranja premijer Milojko Spajić sa predstavnicima Vlade, diplomatskog kora, naučne i poslovne zajednice obišao je prostorije Naučno-tehniloškog parka, prenosi RTCG.

„Večeras možemo da kažemo da otvaramo novo poglavlje na inovacionom putu Crne Gore. Naša vizija je jasna ali i ambiciozna. Želimo da Naučno-tehnološki park postane generator inovacionih procesa u Crnoj Gori. Ovdje će se razvijati ideje koje mijenjaju svijet. Ideje koje su zasnovane na znanju, na inovacijama, na kreativnosti i velikim tehnološkim dostignućima“, kazala je izvršna direktorica Naučno-istraživačkog parka Valentina Radulović.

„Ovo jeste stjecište ideja koje će promijeniti i naučno-istraživačku zajednicu a vjerujem i Crnu Goru ukupno. Zato ja kažem ovo jeste ‘zvjezdana kapija’ koja će ubrzati razvoj naše zemlje“, kazao je rektor Vladimir Božović.

„Prijektovan u savremenom stilu uz visok stepen funkcionalnosti Naučno-tehnološki park je zamišljen kao tačka spajanja naučno-istraživačke, inovacione i biznis zajednice i kao takav predstavlaj jedinstveno mjesto za razmjenu znanja, tehnologija i primjera najboljih praksi“, kazala je ministraka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Foto: Screenshot TVCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA