Nastavnica iz Nikšića Olivera Lučić dobitnica priznanja „FEE TEACHER AWARD 2023/24“

Olivera Lučić nastavnica biologije,ekologije i higijene u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Nikšiću dobitnica je priznanja „FEE TEACHER AWARD 2023/24“.

Lučić je među 17 dobitnika tog prestižnog priznanja koje dodjeljuje Fondacija za ekološku edukaciju (FEE). Ove godine za priznanje dostavljene su 42 prijave iz čak 14 zemalja svijeta.

Pomenutom nagradom ističe se predani rad nastavnika i promovisanje obrazovanja o održivom razvoju u školama i lokalnim zajednicama.

Lučić je dugogodišnja mentorka Mladih ekoreportera i koordinatorka Eko škole.

“Ustanovljavanjem nagrade za nastavnike, Fondacija za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) ima za cilj da prepozna napore izuzetnih nastavnika iz globalne mreže koji promovišu i integrišu obrazovanje za održivi razvoj (ESD) u svoje škole i zajednice. Kroz nagradu, cilj nam je da istaknemo profesionalnu izvrsnost, proslavimo dostignuća i širimo inspirativne priče među zainteresovanim stranama. Nagrada nije takmičenje koje se dodeljuje nekolicini odabranih. To je priznanje za trud nastavnika i proslava njihovog rada i uticaja koji su imali svaki dan tokom poslednjih 30 godina”,navedeo je na sajtu Fondacije.

foto/video:fb JU Srednja eknomsko-ugostiteljska škola Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA